Välkommen till Husby Säteri

Husby Säteri bjuder på en vacker levande och välbevarad slottsmiljö Anno 1795, beläget en mil utanför Söderköping vid S:t Anna Skärgård. Kulturhistoriska upplevelser i slottsmiljö.

Historien om Husby Säteri

År 1979 väcker Christer och Gunilla Wastesson slottet ur sin nästan 100 åriga ”Törnrosasömn”, dvs, familjen Wastesson blev den stora räddningen. Slottsbyggnaden, med sina omkringliggande flyglar var i oerhört dåligt skick, de stod fullkomligt i sitt totala förfall.

I ca 20 år pågick en omfattande och varsam renovering som återställdes till sitt sanna original. Först exteriört, sedan invändigt, där de forna dagarnas glans åter väcktes till liv.

Där efter tog Rahmqvistkoncernen över Husby Säteri för att driva det som kurs- och utbildningscenter för sina anställda. Men man hade även ha öppet för privata bröllop och fester.

År 2012 togs Slottet över av makarna Fredrik och Irene Wastesson. Verksamheten utvecklades till att erbjuda unika miljöer med autentisk atmosfär från sent 1700-tal. Där mat, möten och fest stod i fokus. Med fokus på helheten har paret satsats på en upplevelse väl värd att minnas.

November 2023 tog makarna Patrik och Emelie Rappe över verksamheten. Deras mål är att utveckla verksamheten samt godset och fortsätta upprustningen av parken.

Vi önskar dig varmt välkommen på en vistelse i hjärtat av den Östgötska Skärgården, hos oss på Husby Säteri.

Kontaktpersoner

Patrik Rappe

Ägare/VD

patrik@husbysateri.se
0121-347 01

Emelie Rappe

Ägare/Hotelldirektör

emelie@husbysateri.se
0121 – 347 00

Anette Alexandersson

Konferens- och kontorsansvarig

info@husbysateri.se / anette@husbysateri.se
0121-347 04

Carl Tjärnberg

Köksmästare

carl@husbysateri.se
0121- 347 00