Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

”Gerda – En Sångsaga” kommer till Husby Säteri 21 maj! En lyrisk och berörande hyllning till skärgården och dess folk.

Levnadsskildringen av Arvid och Gerda från S:t Anna i Östergötlands skärgård har sin utgångspunkt i en autentisk berättelse i början av 1900-talet.  Två ungdomars förhoppning om en bättre och ljusare framtid. En dröm som fick ett brutalt slut, då skutskepparen Arvid mötte döden under en stormig natt på Ålands hav. Den musikaliska berättelsen skildrar vardagen, livet på gårdarna, människors glädje, gemenskap och arbete i den östgötska skärgården i början av förra sekelskiftet. Den visar samtidigt den utsatthet som kvinnor befann sig i, när fartyg förliste och sjömännen omkom.

”Gerda – En sångsaga” är ett stycke svensk skärgårdshistoria, en berättelse om vårt kulturarv, vår miljö, om verkliga öden och berättelser.

Medverkande är: Cecilie Nerfont, Christer Nerfont, Emma Mellroth, Linus Wallberg, Jack Roos, Åke Sande’n & Janne Johansson

En två timmar lång musikalisk njutning på Husby Säteri!

Husby Säteri 21 maj 15.00 insläpp från 14.30
Föreställningen är 2 x 45 min med paus.
Innan föreställningen och i pausen finns det fika att köpa.

Pris 300 SEK

Köp biljett här

 

 

Evenemangsbokning

I formuläret nedan kan du boka dig till något av våra evenemang i Evenemangskalendern. Vi bekräftar din bokning via mejl. Du kan även ringa 0121-347 00 eller mejla info@husbysateri.se så hjälper vi dig.

Önskar du övernattning i samband med evenemanget (om det inte ingår) så skriv ”rum önskas” i meddelanderutan. 

    Jag godkänner att Husby Säteri behandlar mina personuppgifter i enlighet med GDPR och webbplatsens integritetspolicy