Meny
Bröllop & Fest

Välj fritt i menyn, vi ser att samtliga gäster i sällskapet tar del av likadana maträtter. 
Kostavvikelser är undantag. Minimumantal för bröllop & festmeny är 10 personer.

2-rätter 445,-
3-rätter 645,-

Med reservation av ändringar

Snittar

á 25,-
Knyte på gulbeta fylld med rökt rådjur & gräslök

Gubbröra på rågbröd

Friterat tunnbröd, långt bakat fläsk med äpple & krasse

Biskvi med fläder & vit choklad
 

Förrätter

Glaserad vit sparris, emulsion på citronverbena, pankocrust med lagrad hårdost, friterade nässlor & pocherat vaktelägg

Lättrökt röding, älvdalsrom, västerbottensostterrine, västerbottensostcréme, svarvad potatis, syrad gurka, krutonger på hembakat bröd & körvel

Soppa på svenska signalkräftor, västerbottensostflarn, djungelgurka, fänkål & krondillsolja

Kalvtartar, picklade senapsfrön, rostad potatismajonnäs, vaktelägg, riven friterad potatis, friterad kapris & krasse

Terrine med viltkött från eget hägn, lökemulsion, smörstekta kantareller, inlagda fläderbär, friterad lök & brödflarn

Trädgårdssallad, kockarna skapar i samråd med er en sallad med det som växer i trädgårdslandet. Kockarna använder sig av olika tekniker för att skapa en fräsch och somrig rätt med många olika texturer & smaker

Varmrätter

Hängmörad entrecote från Ugglarps, sky, semitorkade tomater, brytbönor, hjärtsallad, picklad rotselleri, krossad och friterad färskpotatis & krasse

Grillad viltstek från eget hägn med kryddrub, rökt smör, chimichurri, sauterad vårlök, picklad grön tomatsallad & smörslungad färskpotatis

Gös ackompanjeras av en len smörsås, dillolja, crudité på gurka och fänkål, friterat bröd & smörslungad potatis

Röding escabeche, emulsion på kirskål, trädgårdspesto, gröna tomater, sotad och syrad lök & kulpotatis

Vaktel, rostad kycklingjus, glaserade späda morötter med brynt smör och mandel, hyvlad och rostad blomkål, vårlök, krispigt kycklingskinn & kulpotatis

Dessert

Pavlova, limecurd, créme chantilly, vallmofrön, jordgubbar & harsyra

Citronkaka, italiensk maräng, rårörda havtornsbär, flädercurd, kolakakor,Sänkdalens vaniljglass & kanderade syrenblommor

Chokladkaka med rosmarinkola och havssalt, kanderad mandel, rostade hallon med råsocker och honung, vispgrädde & blommor från trädgården

Vit chokladkräm, limoncelloflamberad sockerkaka, myntamarinerade björnbär, blåbär och jordgubbar, maräng & filofras

Vickning

à 45,- 

Korv med bröd 

Gubbröra med knäcke

 

Vinpaket

Vår sommelier erbjuder vinpaket kombinerade utefter just er valda meny.
I priset ingår 1 glas till förrätten, ett glas med påfyllnad till varmrätt och ett glas till desserten.

Husets vinpaket 295,- /person

Vinpaket Delux 395,-/person

Vinkällarpaketet 495,-/person