Aktiviteter på Husby Säteri

Förgyll er vistelse hos oss på Husby Säteri. Vår vackra natur och kunniga personal guidar er i ett urval av begivenheter för samtliga tillfällen. Här ges information om våra erbjudanden och aktiviteter som ni har möjlighet att ta del av. 
Samtliga priser är exklusive moms om annat inte anges.

Vinprovning

Vandra ner i källaren under de tunga slottsvalven och upplev känslan av många hundra år av Husbys historia. Genom tiderna har källaren nyttjats för allehanda ändamål och vi kan idag presentera ett smakfullt vinsortiment. Här kan våra gäster uppleva en vinprovning och tillsammans med vår sommelier få en guidning i vinets ädla värld. Paketet omfattar provning av fyra viner som sätts samman efter önskemål. 495 kr/person Varför inte uppgradera er vinprovning med en charkbricka, fylld av lokala delikatesser från det Östgötska smakriket? Det passar även bra att boka den som en förrätt. Vinkällaren bjuder alltid till en trivsam inledning på en efterföljande middag i Stora matsalen. 125 kr/person 

Brännvinsbord

Brännvinsbordet, med inspiration från det sena 1700-talet, är en förnimmelse av fornstora dagar. Inled er måltid som en äkta Carl Michael Bellman och samlas i festlig stämning i vår salong. Vi har utformat denna aptitretande buffé med utgångspunkt i det svunna, men med moderna matlagningstekniker. Brännvin och öl ingår i brännvinsbordet (1 öl 33 cl & 1 snaps 4 cl per person), varefter kvällen kan fortsätta med middag i vår matsal.

Pris: 395 kr/person

Paddla kajak i ett av Sveriges bästa områden.

Kombinera er vistelse med träning, naturupplevelse & mindfulness. 

Kom ut och paddla havskajak i ett skyddad område med utgång från Husby Säteri. Paddla vidare ut i Arkösund,/St.Anna skärgård eller ut på Göta kanal. Paddla med eller utan guide. Vi har runt 60 kajaker att tillgå av olika modeller med plats för både 1- till 2 personer och även SUP board. All säkerhetsutrustning ingår.

Kombinera er paddling med aktivitet även på land med löpning, cykling och/eller med ett yogapass ute i naturen. Ta en fikapaus och njut av vår vackra skärgård. Våra kockar knåpar ihop något gott till fikakorgen. 

En perfekt aktivitet för företag som såväl privatpersoner. Vi skräddarsyr ett helhetsupplägg som passar just Ert sällskap.

 

             Priser enligt nedan omfattar 2-3 h paddling.

2-8 personer 595,-/person, 1000,- tillkommer för guide. 

Från 9 personer 475,-/person inklusive guide.

 

kajak

Utflykt i fidekommisets fotspår

Upplev historiens vingslag kring de anrika ägorna på Husby Säteri. I vårt närområde finns medeltida fornlämningar som än idag väcker häpnad, där runstenar, gravkapell och gårdens gamla byggnader ger en illusion av livet från förr. Tillsammans med vår guide planeras en rofylld avstickare som ett inslag under er vistelse. Någonstans under upptäcktsfärden finner vi en uppdukad picknickkorg där delikatessmörgåsar, läskande drycker eller hembakat kaffebröd finns att avnjuta.

Alt. 1 Guidning kring Husby ägor, hembakat kaffebröd med kaffe/the.
Pris 275 kr/person i grupp om minst 8 personer.

Alt. 2 Guidning kring Husby ägor, matig delikatesssmörgås, kall dryck, hembakat kaffebröd samt kaffe/the.
Pris 375 kr/person i grupp om minst 8 personer.

Livemusik / Musikquiz

Utefter era önskemål erbjuder vi er ett fartfyllt musikquiz under ledning av vår maestro Sebastian Roos, känd som sångaren i Liverpool, ”The Beatles of Sweden”. Samarbeta i grupp och tävla mot varandra som ett inslag till en fördrink innan middagen.
Vad kan vara mer teambildande?
Pris för musikquiz 3500,-

Varför inte låta musiken flöda fritt, där akustiska sensationer låter vägleda gästerna vid mingel i våra salonger och gemak? Sebastian Roos erbjuder skräddarsydd underhållning och förgyller er vistelse med klingande, estetiska toner. Vad passar bättre än att lyssna till levande musik under er fördrink eller kaffebuffé innan eller efter middagen
Pris för underhållning 4500,-

 

Hälsopaket med
frukost & yoga

Starta dagen med en hälsosam och energirik frukost i kombination med yoga som stärker ditt välbefinnande! Väck kroppen med ett uppfriskande yogapass och avnjut vår uppgraderade frukostbuffé med fruktsmoothie, hälsoshot och chiapudding. Yogan är stressreducerande och avslappnande och ni som konferensgrupp får ökat fokus och koncentration inför er arbetsdag.

Pris 375 kr/person i grupp om minst 10 personer. 

Aktiviteter med VR-Glasögon

Upplev framtidens gruppaktivitet! Tillsammans med företaget Virtual Reality Östergötland erbjuder vi den moderna konferensaktiviteten. Hos oss på Husby Säteri kan ni spela VR – upplev rymden, gå på havets botten, utmana kollegorna i skidåkning eller varför inte se vem som är bäst på att trumma i takt till musik!? Vi kan garantera att detta kommer bidra till mycket skratt, många minnen och häftiga upplevelser. 

Pris 4500 kr för grupp om ca. 10 personer. Pris 7000 kr ex för grupp om ca. 20 personer. Extra tid kan läggas till för 1500 kr/timmen

 

Lerduveskytte & femkamp

       Tillsammans med vår jägmästare Fredrik Wastesson får ni som grupp             möjlighet att tävla mot varandra i någon av våra aktiviteter. Förslag på       grenar är yxkastning, bågskytte, prickskytte med blåsrör, skjuta slangbella, stocksågning & luftgevärsskytte.

Lerduveskytte                    
Max 20 personer                                       250 kr/person

Trekamp
0–10 personer                                           310 kr/person
11–20 personer                                         250 kr/person                              21-     personer                                          190 kr/person                                            
Femkamp 
0–10 personer                                           480 kr/person                            11–20 personer                                         440 kr/person                              21-     personer                                          360 kr/person                      

Trolleri på slottet med Magi Martin

 

Vill du bjuda dina medarbetare/gäster på magi? 

MagiMartins salongsmagi bjuder åskådarna på ett spännande scenframträdande som fungerar utmärkt såväl på konferenser som på bröllop. Salongsmagi är en trevlig underhållningsmetod för pauserna på föreläsningen och passar även bra som isbrytare på utbildningen. 

Clos-up trolleri är den rätta trolleritjänsten för dig som vill skapa en magisk stämning på festen. Denna underhållningsform passar utmärkt för mindre sällskap, då trollandet sker på nära håll.

Bordstrolleri är den perfekta middagsunderhållningen. Underhållningen inleder till något gemensamt att prata om, vilket bidrar till en mer avslappnad stämning. Bordstrolleri lämpar sig även bra till svensexa/möhippa eller födelsedagsfirande. Varför inte kombinera bordstrolleri med salongsmagi eller clos-up trolleri för att maximera kvällen.

Pris mot offert.

 

 

 

Relaxavdelning

-Unna er tid för avkoppling i vår relaxavdelning- 

Här finner ni spabadkar, bastu och sköna fåtöljer att koppla av i.        Passa bo att boka entré till relaxavdelningen i samband med er vistelse. Varför inte boka relaxavdelningen enbart för just ert sällskap!          

                                      Privatperson 150,- (2h)                                           Grupp/konferens 1600,- (2h) 

-För våra weekendgäster ingår fri entré till relaxavdelningen-

 

Goodiebag på rummet

Uppmärksamma era gäster med en välkomnande upplevelse på hotellrummet. Detta erbjudande är perfekt för er som vill sätta guldkant på tillvaron för era anställda. Här finns flera paket som passar små och stora sällskap, bröllopsgäster och konferensgrupper.

Alt. 1 Den lilla, smakfulla påsen med chokladpraliner från Valrohna i två variationer, saltkaramell och mörk choklad med guldskimmer.
Pris 40 kr

Alt. 2 Uppgradera din goodiebag med ett mousserande vin, lämplig att avnjuta till våra praliner. Underbart lyxigt och gott!
Pris 110 kr