Aktiviteter på Husby Säteri

Förgyll er vistelse hos oss på Husby Säteri. Vår vackra natur och kunniga personal guidar er i ett urval av begivenheter för samtliga tillfällen. Här ges information om våra erbjudanden och aktiviteter som ni har möjlighet att ta del av. 
Samtliga priser är exklusive moms om annat inte anges.

Vinprovning

Vandra ner i källaren under de tunga slottsvalven och upplev känslan av många hundra år av Husbys historia. Genom tiderna har källaren nyttjats för allehanda ändamål och vi kan idag presentera ett smakfullt vinsortiment. Här kan våra gäster uppleva en vinprovning och tillsammans med vår sommelier få en guidning i vinets ädla värld. Paketet omfattar provning av fyra viner som sätts samman efter önskemål. 495 kr/person Varför inte uppgradera er vinprovning med en charkbricka, fylld av lokala delikatesser från det Östgötska smakriket? Det passar även bra att boka den som en förrätt. Vinkällaren bjuder alltid till en trivsam inledning på en efterföljande middag i Stora matsalen. 125 kr/person 

Brännvinsbord

Brännvinsbordet, med inspiration från det sena 1700-talet, är en förnimmelse av fornstora dagar. Inled er måltid som en äkta Carl Michael Bellman och samlas i festlig stämning i vår salong. Vi har utformat denna aptitretande buffé med utgångspunkt i det svunna, men med moderna matlagningstekniker. Brännvin och öl utlovas till hela sällskapet, varefter kvällen kan fortsätta med middag i vår matsal.
Pris från 295 kr/person

Blombindning

Utvecklas som blombindare i grupp, ledda av vår eminenta slottsflorist. Bli vägledda genom kvistar och blad och låt er bli inspirerande av sprudlande kreativitet i vår härliga blomstersalong. I priset ingår en baskurs i detta fantastiska hantverk. Under aktiviteten står kaffebuffén med hembakat uppdukad. Lagom till hemfärden får ni medta er bukett som ett minne.
Pris från 395 kr/person i grupp om minst 8 personer. 

Viltsafari

Lagom till skymningen blir naturen stilla och skogens invånare vaknar till liv. Här kan ni följa med vår guide ut i djurens rike, då trakten kring Husby Säteri är hemmaplats för både rådjur, hjort, vildsvin och räv. Chansen är stor att få se skogens konung beta på rapsfälten.
Vi möts upp på gårdsplanen framför stora slottsporten, för att i gemensam trupp färdas med bil in i den djupa skogen. Detta paket är perfekt för er som vill uppleva det fria landskapet på riktigt nära håll. Aktiviteten är tillgänglig maj-augusti.
Pris från 295 kr/person i grupp om minst 4 personer

Utflykt i fidekommisets fotspår

Upplev historiens vingslag kring de anrika ägorna på Husby Säteri. I vårt närområde finns medeltida fornlämningar som än idag väcker häpnad, där runstenar, gravkapell och gårdens gamla byggnader ger en illusion av livet från förr. Tillsammans med vår guide planeras en rofylld avstickare som ett inslag under er vistelse. Någonstans under upptäcktsfärden finner vi en uppdukad picknickkorg där delikatessmörgåsar, läskande drycker eller hembakat kaffebröd finns att avnjuta.

Alt. 1 Guidning kring Husby ägor, hembakat kaffebröd med kaffe/the.
Pris 275 kr/person i grupp om minst 8 personer.

Alt. 2 Guidning kring Husby ägor, matig delikatesssmörgås, kall dryck, hembakat kaffebröd samt kaffe/the.
Pris 375 kr/person i grupp om minst 8 personer.

Livemusik / Musikquiz

Utefter era önskemål erbjuder vi er ett fartfyllt musikquiz under ledning av vår maestro Sebastian Roos, känd som sångaren i Liverpool, ”The Beatles of Sweden”. Samarbeta i grupp och tävla mot varandra som ett inslag till en fördrink innan middagen.
Vad kan vara mer teambildande?
Pris 3500 kr/grupp

Varför inte låta musiken flöda fritt, där akustiska sensationer låter vägleda gästerna vid mingel i våra salonger och gemak? Sebastian Roos erbjuder skräddarsydd underhållning och förgyller er vistelse med klingande, estetiska toner. Vad passar bättre än att lyssna till levande musik under er fördrink eller kaffebuffé innan eller efter middagen
Pris 4500 kr/tillfälle

Hälsopaket med
frukost & yoga

Starta dagen med en hälsosam och energirik frukost i kombination med yoga som stärker ditt välbefinnande! Väck kroppen med ett uppfriskande yogapass och avnjut vår uppgraderade frukostbuffé med fruktsmoothie, hälsoshot och chiapudding. Yogan är stressreducerande och avslappnande och ni som konferensgrupp får ökat fokus och koncentration inför er arbetsdag.

Pris 375 kr/person i grupp om minst 10 personer. 

Aktiviteter med VR-Glasögon

Upplev framtidens gruppaktivitet! Tillsammans med företaget Virtual Reality Östergötland erbjuder vi den moderna konferensaktiviteten. Hos oss på Husby Säteri kan ni spela VR – upplev rymden, gå på havets botten, utmana kollegorna i skidåkning eller varför inte se vem som är bäst på att trumma i takt till musik!? Vi kan garantera att detta kommer bidra till mycket skratt, många minnen och häftiga upplevelser. 

Pris 4500 kr för grupp om ca. 10 personer. 

>Pris 7000 kr ex för grupp om ca. 20 personer. 

Extra tid kan läggas till för 1500 kr/timmen

Lerduveskytte & femkamp

       Tillsammans med vår jägmästare Fredrik Wastesson får ni som grupp             möjlighet att tävla mot varandra i någon av våra aktiviteter. Förslag på       grenar är yxkastning, bågskytte, prickskytte med blåsrör, skjuta slangbella, stocksågning, luftgevärsskytte, bilrace med radiobilar.

Lerduveskytte                    
Max 20 personer                                       250 kr/person

Trekamp
0–10 personer                                           310 kr/person
11–20 personer                                         250 kr/person                                      21-     personer                                          190 kr/person                                            
Femkamp 
0–10 personer                                           480 kr/person                                      11–20 personer                                         440 kr/person                                      21-     personer                                          360 kr/person                      

Goodiebag på rummet

Uppmärksamma era gäster med en välkomnande upplevelse på hotellrummet. Detta erbjudande är perfekt för er som vill sätta guldkant på tillvaron för era anställda. Här finns flera paket som passar små och stora sällskap, bröllopsgäster och konferensgrupper.

Alt. 1 Den lilla, smakfulla påsen med chokladpraliner från Valrohna i två variationer, saltkaramell och mörk choklad med guldskimmer.
Pris 40 kr

Alt. 2 Uppgradera din goodiebag med ett mousserande vin, lämplig att avnjuta till våra praliner. Underbart lyxigt och gott!
Pris 110 kr